fredag 10. februar 2012

Min trollinghistorie


Her er min forrige trollingbåt, Selco selcab 18,den står uferdig i låven enda, etter påbegynt oppussingsarbeid.
Jeg fikk båtplass med det samme jeg kjøpte båten og har vært i Vikodden båteierforening siden.
Båten har nå lakkert skrog, men allt inni er tatt ut. Skroget har også blitt forsterket.
Jeg fikk ikke mange store fisker tiden jeg brukte denne, båten var kun utstyrt med to spellanes nye Cannon unitroll10 og Lowrance kombinert plotter ekkolodd. Jeg handlet både instrument og hos Trolling.no men ble ikke imponert over prisen jeg fikk der, siden jeg ikke fikk ei krone avslag, men ble dyrere fordi de han omsider fikk inn var til en annen pris enn han skrev på nett. Plotteren kom rett fra importør men måtte likevel betale porto, som han fikk gratis. Da sluttet min handel der.
Siden jeg fisket mye alene var autopilot dypt savnet og begrenset turene endel, da jeg likte meg best i rolig vær. Båten Kjøpte jeg 24.02.2007
Her er min første trollingbåt, en Nidelv 15 med to spellandes nye rigger, fra FishUSA.com knallrask levering og til en hyggelig pris. Rigglodd og klyper kom fra lokal sportsforretning til halv pris. Fiskestenger og et hønngammalt ekkolodd/plotter kjøpte vi fra en Olsen på Gjøvik.
Fikke bra med fisk i denne båten, med over halvpunding på topp.
Første fisketurene gjorde vi i 2005 med to stenger i overflata, og fikk kun en fisk på ca 2kg denne sesongen. Det var da dypriggene ble innhentet, og fisket tok "av"

Starten på mjøsfisket mitt var tidlig på 90-tallet da jeg putret rundt i en åpen båt hele sommeren, uten å få annet enn abbor på opp til 1,5kg, og interessen ble etterhvert laber.
Jeg var heldig å bli med Per Erik svenskerud (Perry) noen turer i 2004 og 2005 og fikk nytt håp om at det var bitevillig ørret i Mjøsa


Ingen kommentarer: