tirsdag 16. oktober 2012

Øvre Romerike Trollingklubb....

Mjøsa Trollingfestival

Jeg ønsker å rose ØRTK, for deres initiativ for å kultivere og bevare hunderørreten, via å gi muligheten til fang og slipp i deres konkurranse Mjøsa Trollingfestival.
Jeg har skrevet litt om kultivering og regelverket for fiske på Mjøsa tidligere og jeg mener dette er et stort skritt i riktig retning.
Jeg håper andre klubber og foreninger (NTF/NM) også snuser på dette, for dette er en riktigere måte å kultivere og beskatte hunderørreten, enn å øke minstemål og slippe utigjen "matfisken" og konkurentene til mjøsørreten nemlig de småvokste ørretstammene i Mjøsa.
Og alle vet at det er ikke smart å slakte kua før kalven er født...... storvokste individer av hunderstammen ER framtiden.
Bra gjennomført gutter!!!!!!!!4 kommentarer:

Wiikern sa...

Godt å høre at flere er tilhenger av C/R. Jeg synes det er en spennende diskusjon og skulle ønske mange tok del i den. Også de som faktisk mener noe annet. De sidene er også viktige å belyse. Jeg liker også tanken om et evt maksmål på fisken, at fisk på f.eks over 60 cm må slippes ut. Får en anelse gjennom å lese diverse blogger at noen må ha frysere på størrelse med rekkehus for å få plass til all fisken.

Stein Roger Nybakke sa...

Jeg er tilhenger av fang og slipp, men jeg må presisere at det er i kultiverings øyemed! Fang og slipp er IKKE THE ONLY WAY! For hvis en ikke skal kunne ta med seg fisk for å spise er selve grunnlaget for å fiske borte! Klart det er mange som har tatt med seg mange og store fisk med hjem, men jeg ønsker ikke å ta fra noen gleden av å ta med en trofèfisk hjem. Derfor mener jeg det er viktig å ta for seg disse konkuransene og gjøre som ØRTK å gi valgmuligheten til å sette all fisk ut igjen om noen ønsker det.
Uansett tror jeg fiskerne tar dette til seg etterhvert og at det blir mer og mer vanlig å slippe ut igjen bamsene!
Når du nevner lengder, mener jeg at det skal være lov å ta opp fisk mellom 40 og 80cm og alt utover det skal settes tilbake død eller levende! 80cm er fra 4,5-5,5kg. Så er det masse snakk om finneklippet eller ikke, men det blir en helt annen diskusjon.

kytefiskern sa...

Håper du (Espen ) ikke tror at det er bare du som er tilhenger av C/R.:) Dette har jeg og mange andre i trollingmiljøet drevet med i mange år. Jeg tar 10-12 ørreter i løpet av året, og setter ut igjen resten. :) Men synes "testen" vår fungerte meget bra, og jeg synes dette er noe for alle andre konkurranser også NM.Dette var enkelt og ikke noe ekstra jobb.

Wiikern sa...

Jeg ønsket med innlegget å henge meg på rosen til ørtk som så langt jeg ser det er den eneste klubben som har arrangert trollingkonkurranse etter ørret og tillatt C/R. Håper virkelig ingen misforsto det. Diskusjonen om lengde, finneklipping og stamfisk må vi gjerne ta en annen gang siden den også er viktig når det kommer til å bevare mjøsørreten.